Afbeelding

Weer man gepakt voor overval en verkrachting uit 2009

112 432 keer gelezen

SCHAIJK | De politie heeft donderdagmiddag rond 15.45 uur een derde verdachte opgepakt in het onderzoek naar een overval en verkrachting uit 2009. Het gaat om een man van 24 jaar zonder vast woonadres.

Op 10 januari dit jaar hield de politie al twee broers van 26 en 28 jaar uit Eindhoven aan. De twee worden net als de nu aangehouden man verdacht van betrokkenheid bij deze delicten.

De 24-jarige was bij de recherche al in beeld als verdachte. Hij meldde zich samen met zijn advocaat op het bureau in 's-Hertogenbosch. Hij zit vast en wordt verhoord.

Chalet
Op dinsdag 12 mei 2009 werden een 55-jarige vrouw en haar 46-jarige vriend slachtoffer van een gewelddadige overval op een chalet op het park De Landerije. De man en vrouw werden daarbij zwaar mishandeld, de inboedel werd vernield en de vrouw werd verkracht. Toen de daders er uiteindelijk vandoor gingen, namen ze ook nog diverse spullen mee.

Nieuwe informatie

Eind vorig jaar kwam er bij de politie nieuwe informatie binnen, waarmee het onderzoeksteam aan de slag ging. Begin november werd in de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan deze heftige zaak.