Afbeelding
video

Asbest vrijgekomen bij flinke schuurbrand in de Grote Beer

112 3.087 keer gelezen

OSS | Een schuur aan de Grote Beer in Oss vatte maandag aan het einde van de ochtend vlam. Uiteindelijk sloeg de brand over naar een andere schuur die veel schade opliep. De brand zorgde voor flinke rookontwikkeling, rookwolken waren in een groot deel van Oss te zien. Er raakte niemand gewond.

De gemeente Oss liet maandagmiddag een bewonersbrief bezorgen bij veertien adressen in de Orion en Saturnusstraat. Dit omdat er na onderzoek bleek dat er ook asbest bij de brand was vrijgekomen. Het is mogelijk dat kleine deeltjes van het asbest in tuinen terecht zijn gekomen. 'Zolang u asbest niet aanraakt, is er geen gevaar voor uw gezondheid. Wij adviseren u om de roetdeeltjes niet aan te raken of op te ruimen. Zorg er ook voor dat uw huisdieren niet in de tuin komen', is in de brief van de afdeling Veiligheid te lezen.

Opruimen asbest
De gemeente Oss zorgt voor het weghalen van asbest in de openbare ruimte (wegdek, stoep en groenvoorziening). Voor het opruimen van het asbest in tuinen moeten bewoners hun verzekering inschakelen. Die neemt dan contact op met de verzekering van de veroorzaker van de brand.

Afbeelding