Afbeelding

Veghelse basisschool waarschuwt opnieuw voor mogelijke kinderlokker

Politie 4.067 keer gelezen

VEGHEL | Voor de tweede keer in korte tijd waarschuwt een Veghelse basisschool voor een mogelijke kinderlokker. Twee weken geleden deed de directeur van basisschool 't Ven een oproep tot alertheid. Nu is het de directeur van de Bernadette die een brief heeft gestuurd naar de ouders/verzorgers van de kinderen van de Veghelse basisschool.

Het gaat vermoedelijk om dezelfde man, want de werkwijze is hetzelfde. De man vroeg wederom aan een leerling om met hem mee te gaan naar zijn auto/bus om daar 'twee schattige poesjes te bekijken'. De leerling is doorgefietst naar school. "De ouders van deze leerling hebben het voorval bij de politie gemeld en ik heb namens de school contact gehad met onze contactpersoon bij de politie. Het voorval kent veel overeenkomsten met een gebeurtenis van 13 maar, elders in Veghel. Naast onze ouderpopulatie hebben wij ook de directies van andere scholen ingelicht", dat schrijft Raymond Stuart, directeur van Bs Bernadette.

Alert
De school vraagt om extra alert en oplettend te zijn en bijzonderheden te melden op het algemene nummer van de politie: 0900 - 8844. Raymond: "Door het verspreiden van deze informatie hopen we er aan bij te dragen dat het bij dit voorval blijft."

Afbeelding