Afbeelding

Inbrekersduo opgepakt in onderzoek naar woninginbraken

Politie 2.504 keer gelezen

REGIO | In een onderzoek naar een reeks inbraken in Oost-Brabant en Oost-Nederland pakte de recherche woensdagochtend in alle vroegte twee broers (61 en 54 jaar oud) uit 's-Hertogenbosch en Eindhoven op. Slachtoffers van de twee werden kort daarna op de hoogte gebracht van het goede nieuws en reageerden verheugd.

De politie denkt dat ze in ieder geval verantwoordelijk zijn voor zes woninginbraken in Schijndel, Den Bosch, Budel, Cuijk, Sleeuwijk en Nijkerk. De afgelopen maanden waren er in de regio Oost-Brabant ook op andere plekken tientallen woninginbraken. De betrokkenheid van het opgepakte tweetal bij die inbraken wordt onderzocht. De inbraken vonden vaak overdag plaats en in meerdere gevallen waren geld en sieraden de buit.

Arrestaties
In de loop van het onderzoek kwamen de broers in het vizier van de politie. Beiden zijn bekenden van de politie, onder meer op het gebied van woninginbraken. Ze werden vanmorgen rond 6.00 uur in hun woningen in 's-Hertogenbosch en Eindhoven van hun bed gelicht.

Doorzoekingen
Na de arrestaties werden de huizen uitgebreid doorzocht. Er werden onder meer spullen gevonden die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Daar wordt verder onderzoek naar gedaan. De broers zitten in de cel en worden verhoord.

Slachtoffers geïnformeerd
Woensdag zijn meerdere slachtoffers geïnformeerd over de arrestaties: "Onze auto werd bij een inbraak weggehaald. Gelukkig is dat allemaal via de verzekering opgelost, maar de gedachte dat er mensen in je woning zijn geweest is iets dat behoorlijk indruk maakt. Het is voor ons heel goed nieuws om te horen dat de daders waarschijnlijk zijn gepakt", zo vertelde een gedupeerde.