Archieffoto De Maashorst. (Foto: Wilma van de Laar)
Archieffoto De Maashorst. (Foto: Wilma van de Laar) Foto: Aileen van Tilburg

Eerste Oerweekend De Maashorst: Een weekend vol met beleving

UDEN | Het eerste Oerweekend in De Maashorst vindt plaats op 7 en 8 oktober vindt het eerste Oerweekend in De Maashorst plaats. Een weekend vol grenzeloze oernatuur-belevingen voor jong en oud. Samen met VVV Noordoost-Brabant, IVN en vele ondernemers uit het gebied geeft Stichting Maashorst in Uitvoering met dit weekend de officiƫle aftrap voor 'De Maashorst als het Oergebied in Brabant'.

Zo'n 30 recreatie-ondernemers en organisaties, verspreid over de hele Maashorst, bieden tijdens het Oerweekend bijzondere beleefactiviteiten aan voor jong en oud. Centraal staan de unieke kenmerken van De Maashorst: wilde natuur, wijst en cultuurhistorie & archeologie.

Het gaat van dauwtrappen met de boswachter tot bootcamps, van een vuurloop tot boomklimmen en van art-workshops tot zenn-camp. Ook het wengebied van de wisenten is speciaal voor deze gelegenheid op zaterdagochtend opengesteld. Bij een aantal ondernemers zijn mogelijkheden om op stoere wijze de nacht door te brengen. Uiteraard zal het niet ontbreken aan lekker eten en drinken.

Campagne
Het Oerweekend is een belangrijk onderdeel van de campagne Het Oergebied in Brabant. Deze is onlangs gestart met een nieuwe bezoekerswebsite www.bezoekdemaashorst.nl, Facebookcampagne en Instagramacties. Op deze website is het volledige programma te vinden van het Oerweekend. Daarnaast is hier de oertrailer te zien, een korte, stoere film die bezoekers in 1 minuut verleidt om naar De Maashorst te komen.