Logo 112brabantnieuws.nl
Onderzoek van de recherche in Berghem. (Foto: Twitter politie Oss)
Onderzoek van de recherche in Berghem. (Foto: Twitter politie Oss)

Mogelijk verband tussen moordpogingen in Oss en Berghem

  •   keer gelezen   112

OSS | Een 45-jarige man is maandagochtend rond 7.30 uur aangehouden in een tbs-instelling in Venray. Hij wordt verdacht van een schietpartij in Oss op woensdag 1 april 2015. De verdachte zat alvast vanwege een gewapende overval op vrijdag 27 maart 2015 in het Overijsselse Holten. In april 2015 werd de man gearresteerd in Duitsland.

Op 1 april werd rond 20.15 uur een 34-jarige rijschoolhoudster bij een woning aan de Narcishof beschoten door een man. Ze raakte lichtgewond. De verdachte vluchtte vervolgens.

Verband
De politie denkt dat de moordpoging in Oss te maken heeft met een moordpoging in Berghem in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli 2016. Na een feestje in Berghem werd een 28-jarige vrouw uit Oss van dichtbij in haar hoofd geschoten op de parkeerplaats achter zalencentrum De Merx aan de Burgemeester van Erpstraat. De vrouw overleeft de aanslag. Er is nog niemand aangehouden in deze zaak.

Informatie
Het rechercheteam is in beide zaken op zoek naar nieuwe informatie. De politie denkt dat er mensen zijn die meer weten, maar daarover nog niet hebben gepraat. Getuigen worden daarom opgeroepen zich alsnog te melden, anoniem kan ook.

Meer berichten