Logo 112brabantnieuws.nl
Archieffoto.
Archieffoto.

Uitbater café betrapt op illegaal schenken van alcohol

  •   keer gelezen   112

STEVENSBEEK | De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaar van een café aan de Stevensbeekseweg in Stevensbeek. Het café schonk ondanks afspraken en waarschuwingen zonder vergunning toch alcohol aan klanten.

Door de gemeente Sint-Anthonis is als gevolg van een negatieve uitslag van een toetsing aan de Wet Bibob de vergunning geweigerd om in de zaak alcohol te schenken. De Wet Bibob is een (preventief) bestuursrechtelijk instrument. Als er een ernstig gevaar dreigt dat bijvoorbeeld een vergunning wordt misbruikt, kan het bevoegde bestuursorgaan de aanvraag weigeren of de afgegeven vergunning intrekken. Zo wordt voorkomen dat de overheid criminele activiteiten faciliteert en wordt bovendien de concurrentiepositie van bonafide ondernemers beschermd.

Gewaarschuwd
Omdat er signalen waren dat er toch alcohol geschonken werd heeft de politie de afgelopen weken diverse controles uitgevoerd. Vooraf is de eigenaar duidelijk gewaarschuwd dat controles zouden gaan plaatsvinden.  Uit de controles bleek echter dat het café zich niets van de regels aantrok en gewoon alcohol schonk.

Nauwe samenwerking
De politie maakt een dossier op tegen de uitbater en dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Daarnaast maakte de politie een bestuurlijke rapportage op voor de gemeente Sint-Anthonis zodat naast strafrecht ook een bestuursrechtelijke aanpak wordt ondersteund.

Brede aanpak
Deze actie past in de brede aanpak van ondermijnende criminaliteit, waarbij gemeentes, de politie en het Openbaar Ministerie nauw samenwerken. Meer informatie over ondermijning vind je op onze speciale themapagina.

Meer berichten