Logo 112brabantnieuws.nl
+ FOTO'S & VIDEO'S

Silo's in brand op de Amert, geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen

  •   keer gelezen   112

VEGHEL | Op de Amert (aan de Pater van den Elsenlaan) is bij poederspecialist Van Zutven een brand in een van de silo's ontstaan. De brandweer rukte op woensdagmiddag met groot materiaal uit. Bewoners van Dorshout hoorde een 'gigantische knal', zo laten ze weten. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

UPDATE:
De brandweer laat drie van de vier bedrijfshallen gecontroleerd uitbranden. "Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen", zo laat de gemeente Meierijstad weten.

Het lijkt erop dat alle silo's verloren gaan. De brand sloeg al snel over. Ook de loods is in brand gevlogen. De enorme rookpluim is in heel Veghel te zien. Zelfs in Den Bosch is de rookpluim te zien. "Er was een dikke ontploffing waarbij de platen en brokstukken de lucht in vlogen", laat een ooggetuige weten. Ruim de helft van het bedrijfsgebouw is verwoest en kan als verloren worden beschouwd. De beelden van boven laten zien dat het woonhuis naast Van Zutven vermoedelijk buiten schot blijft. 


Het personeel laat weten dat er niemand gewond is geraakt. De brandweer heeft om versterking gevraagd. Er blijven maar brandweerauto's komen. Er is GRIP 2 afgekondigd. Dat betekent dat de brand directe gevolgen heeft voor de omgeving. Het is onbekend of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. "Diverse brandweerkorpsen zijn opgeroepen. Er komt bij de brand veel rook vrij. Houd ramen en deuren gesloten", zo laat de gemeente weten. 

De volgende wegen zijn afgesloten:
- Kruising NCB-laan en de N279
- Kruising NCB-laan en Amert
- Kruising Amert en Pater van den Elselaan
- Kruising NCB-laan en de Julianastraat.

Van Zutven Feed Processing heeft onlangs veel geïnvesteerd in een nieuw silogebouw en in twee nieuwe hallen voor opslag. 

Meer berichten