Logo 112brabantnieuws.nl
Plofkraak bij de Rabobank in Oss.
Plofkraak bij de Rabobank in Oss.

Plofkrakers slaan opnieuw toe, nu bij geldautomaat in Winkelcentrum De Ruwert

  •   keer gelezen   112

OSS | Plofkrakers hebben zondagnacht toegeslagen bij een geldautomaat van de Rabobank bij Winkelcentrum De Ruwert in Oss. Rond 2.50 uur werd een pinautomaat tot ontploffing gebracht. "Het geluid was zo hard dat ik dacht aan een aanslag. Ik zat rechtop in bed", aldus een omwonende. 

Na de ontploffing waarschuwden meerdere buurtbewoners de politie. Meerdere daders vertrokken na de kraak met hoge snelheid in een donkerkleurige Audi. Agenten troffen de verdachten niet meer aan. Er werd direct een uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd door specialisten en een explosievenexpert bekeek de situatie. Het pand liep flink wat schade op. Aangezien er de laatste tijd meerdere plofkraken binnen en buiten de regio plaatsvonden, onderzoekt de recherche of er een verband is. Er wordt volop informatie uitgewisseld.

Getuigen
De politie bekijkt of er geschikte camerabeelden zijn die helpen in het onderzoek. Ook worden getuigen opgeroepen om zich te melden. Contact opnemen kan via (0900) 88 44 of via een tipformulier op www.politie.nl.

Meer berichten