Ossenaar (34) moet zes jaar de gevangenis in na brandstichting in Ravenstein | Kliknieuws
Logo 112brabantnieuws.nl
Foto: Maickel Keijzers

Ossenaar (34) moet zes jaar de gevangenis in na brandstichting in Ravenstein

  •   keer gelezen   112

'S-HERTOGENBOSCH | De rechtbank Oost-Brabant heeft een 34-jarige Ossenaar veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. De man uit Oss wordt verdacht van het in brand steken van een café aan de Maasdijk in Ravenstein in juni 2016. Hij moet bovendien vier slachtoffers van de brand in totaal zo'n 12.000 euro betalen.

De brand werd gesticht op 24 juni rond 2.30 uur 's nachts. Het café brandde uit, maar ook de daarboven gelegen woonruimtes. In een van die ruimte sliep een bewoner die door de brandweer werd gered. De rest van het monumentale pan en woonruimtes liepen forse schade op. De inboedel werd verwoest.

Bewijs
De Ossenaar ontkent iedere betrokkenheid bij de brandstichting. De rechtbank vindt echter dat er voldoende bewijs is. Zo voldeed de auto die de verdachte gebruikte aan het signalement. Ook blijkt uit afluisterapparatuur in een andere auto van de verdachte dat hij zijn betrokkenheid bij de brandstichting bevestigt. Daarnaast legden diverse collega's van de man belastende verklaringen af. Een getuige vond dat de verdachte veel lijkt op de dader op de camerabeelden.

Uitspraak
De brand heeft veel schade veroorzaakt. De rechtbank rekent het de verdachte ook aan dat hij het leven van aanwezige personen in woonruimtes in gevaar heeft gebracht. De hulpverleners werden gedwongen tot zeer grote risico's bij het redden van levens. De Ossenaar moet zes jaar de gevangenis in en moet vier slachtoffers van de brand 3.800, 3.042, 3.000 en 2.200 euro betalen. De eigenaar van het café heeft inmiddels – via een kort geding bij de rechtbank Rotterdam – ruim 200.000 euro ontvangen als voorschot op de vergoeding van de schade door de verzekeraar. Ze wil nog eens 950.000 euro, maar moet hiervoor naar de civiele rechter.

Meer berichten