Afbeelding
Foto: Martijn Schwillens

Handhaver omgevingsdienst aangevallen bij illegale asbestsanering in Oss

112 964 keer gelezen

OSS | Een toezichthouder van de Omgevingsdienst Brabant Noord is afgelopen week bij het stilleggen van een illegale asbestsanering in Oss aangevallen door de vader van de eigenaar van het pand. Tegen de aanvaller is aangifte gedaan van mishandeling en deze is later aangehouden door de politie.

Naar aanleiding van een klacht over een mogelijke illegale asbestsanering is de toezichthouder van de omgevingsdienst, namens de gemeente Oss, ter plaatse gaan kijken. Hier trof hij inderdaad een illegale asbestsanering aan van een dak van een schuurtje en de binnenzijde van een woning. Omdat hier geen melding van was gemaakt bij de gemeente Oss heeft de handhaver direct het werk stilgelegd en het pand verzegeld. De vader van de eigenaar, die aanwezig was tijdens de verzegeling, was het hier niet mee eens en viel hierbij de toezichthouder fysiek aan. De toezichthouder is direct na de mishandeling weggegaan en heeft direct aangifte gedaan bij de politie. Die heeft vervolgens de aanvaller aangehouden nadat hij zich had gemeld bij het politiebureau. "Wij tolereren dit soort gedrag niet. Je mag het niet eens zijn met een beslissing van een medewerker van de omgevingsdienst maar dan dienen we dit wel op een normale manier op te lossen met elkaar. Onze medewerkers moeten op een veilige manier hun publieke taak uit kunnen voeren. Verbaal en fysiek geweld is daarbij onacceptabel", aldus Jan Lenssen, directeur Omgevingsdienst Brabant Noord. 

Omgevingsdienst Brabant Noord
De ODBN is een gemeenschappelijke regeling van zestien gemeenten en de provincie Noord-Brabant. Vanuit kantoren in 's-Hertogenbosch en Cuijk werken zo'n 200 medewerkers dagelijks aan een schone en veilige leefomgeving. De ODBN voert taken uit op het gebied van Vergunningen, Toezicht en Handhaving en geeft op deze terreinen advies en werkt aan innovatie en ontwikkeling.

Meest gelezen