Logo 112brabantnieuws.nl
De brandweer blust de brand bij Babacan Tapijt. (Foto: Maickel Keijzers / Hendriks Multimedia)
De brandweer blust de brand bij Babacan Tapijt. (Foto: Maickel Keijzers / Hendriks Multimedia) (Foto: Maickel Keijzers)

Babacan: 'We staan stevig in onze schoenen'

  •   keer gelezen   112

OSS | De politie gaat bij de brand van afgelopen vrijdagavond bij Babacan Tapijt aan de Gasstraat Oost in Oss uit van brandstichting. Eigenaar Yasin Babacan is enorm geschrokken, maar benadrukt dat de bedrijfsactiviteiten doorgaan. "We stoppen absoluut niet."

Na de brand zat de schrik er bij de familie Babacan goed in. "Waarom er brand is gesticht en door wie? Ik heb echt totaal geen idee. Het is een ernstige zaak en ik hoop dat de politie erin slaagt de verdachten te arresteren." Het pand liep door de brand veel brand- en rookschade op. "De eerste dagen waren we geschrokken en emotioneel, maar zelf ben ik nu een beetje aan gewend aan de huidige situatie. We staan stevig in onze schoenen en gaan door. 's Nachts spookt het nog wel door mijn hoofd. Was het maar niet gebeurd." De producten in de showroom en het magazijn worden op korte termijn door een inkoper opgehaald en de verwachting is dat het pand vrijdag helemaal leeg is. "We gaan dan aan de slag met het reinigen van het pand. Ik hoop dat we over een week of twee alles op een rijtje hebben. Voordat we volledig aan de slag kunnen, zijn we een week of vijf/zes verder."

Geopend
Klanten blijven in deze tijd 'gewoon' welkom bij Babacan Tapijt. "Ongeacht de situatie zijn we geopend. We verkopen nu producten uit boeken, aangezien de producten in de showroom en magazijn niet meer verkocht kunnen worden. Qua leveren van producten op korte termijn zijn we wat beperkter. De klanten die bij ons een bestelling hadden, heb ik allemaal gebeld. Ze konden hun aanbetaling terugkrijgen, maar hebben ervoor gekozen om een paar weken te wachten. We zijn de klanten dankbaar voor hun begrip, net als andere collega's en familieleden die ons steunen."

Meer berichten