Logo 112brabantnieuws.nl
Een auto branden volledig uit dit gebeurden in Schaijk ( Foto's : Maickel Keijzers / Hendriks Multimedia )
Een auto branden volledig uit dit gebeurden in Schaijk ( Foto's : Maickel Keijzers / Hendriks Multimedia )
UPDATE + VIDEO

Coffeeshop De Jungle per direct en voor onbepaalde tijd gesloten na kogelregen

  •   keer gelezen   112

OSS | De gemeente heeft in nauw overleg met de politie en justitie besloten om coffeeshop De Jungle aan de Kromstraat direct en voor onbepaalde tijd te sluiten. Dit vanwege de schietpartij afgelopen nacht waarbij met een automatisch wapen zeker twintig keer op het pand is geschoten.

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans: "Dit is een ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid in Oss. We gaan er vanuit dat het om een gerichte aanslag gaat met een zwaar, automatisch wapen. Tot nu toe waren dit soort incidenten er niet op deze plek. Maar we kunnen niet uitsluiten dat het opnieuw gebeurt. We willen door de sluiting de risico's voor de omwonenden tot een minimum beperken."

Eerder bericht
SCHAIJK | Een BMW is in de nacht van donderdag op vrijdag compleet uitgebrand aan De Louwstraat in Schaijk. De brandweer werd opgeroepen tegen 04.00 uur.  De politie gaat ervan uit dat er een verband is met de eerdere beschieting bij een coffeeshop in Oss. 

In de Kromstraat zagen agenten dat het pand onder vuur was genomen met vermoedelijk een automatisch wapen. Er bleek zeker twintig keer op het pand geschoten te zijn. Hoewel aan de coffeeshop meerdere woningen grenzen, raakte er niemand gewond. De technische recherche deed een tijd lang sporenonderzoek in de Kromstraat en in de buurt werd met meerdere getuigen gesproken.

Onderzoek 
De recherche is een uitgebreid onderzoek begonnen naar de achtergrond van de beschieting. Naast het spreken met getuigen en met de eigenaar van de shop bekijkt het team ook of er camerabeelden zijn waarop iets te zien is dat verband houdt met de beschieting. Mensen die in de omgeving camera's hebben worden opgeroepen om die met ons te delen. 

Auto in brand
Tegen 4.00 uur werd in De Louwstraat in Schaijk een uitgebrande BMW gevonden. De politie gaat ervan uit dat er een verband is met de eerdere beschieting in Oss. Ook hier komt het onderzoeksteam graag in contact met getuigen die meer weten.

Getuigen of mensen die meer weten worden opgeroepen om contact op te nemen met het onderzoeksteam op 0900-8844. Anoniem informatie delen kan op 0800-7000. 

Meer berichten