Politie: "We houden ernstig rekening met brandstichting" [update] | Kliknieuws
Logo 112brabantnieuws.nl
Foto: Aileen van Tilburg.
Foto: Aileen van Tilburg.
update

Politie: "We houden ernstig rekening met brandstichting"

  •   keer gelezen   112

BOXMEER | De politie onderzoekt op dit moment of er sprake is van brandstichting in Boxmeer. In de nacht van donderdag op vrijdag gingen twee gebouwen in vlammen op: de gymzaal van de middelbare school Metameer en het clubgebouw van de motorcrossvereniging.

De politie laat weten: "We houden rekening met brandstichting. Het valt ons uiteraard ook op dat tussen het ontstaan van beide branden slechts korte tijd heeft gezeten en dat het binnen afzienbare afstand van elkaar is gebeurd. We houden er dan ook ernstig rekening mee dat er een verband is, maar ook dat wordt nog onderzocht." 

"De brand is waarschijnlijk ontstaan bij de voordeur", bevestigt de gemeente Boxmeer. 

Basisscholen en kinderdagverblijf
Het naastgelegen kinderdagverblijf is vrijdag gesloten door rookschade. Ook bij de basisschool Bakelgeert en De Bonckert is sprake van veel rookschade. De gemeente Boxmeer laat weten dat wordt onderzocht of de kinderen maandag naar school kunnen. 

"Geschrokken"
Metameer-directrice Berita Cornelissen laat weten erg geschrokken te zijn. "Dit is geen fijne start van het schooljaar. We zijn geschrokken, maar ook nuchter. We zijn blij dat er geen persoonlijke ongelukken zijn gebeurd. De lessen kunnen gewoon doorgaan. Gymen doen we de komende tijd buiten en binnenkort gaan we met de gemeente Boxmeer rond de tafel om om over een lange termijn oplossing na te denken. 

Meer berichten