Logo 112brabantnieuws.nl
UPDATE

Bakfiets aangereden door trein; vier kinderen overleden en twee zwaargewonden in Oss

  •   keer gelezen   112

OSS | Bij een ongeval bij treinstation Oss-West zijn donderdagochtend vier kinderen overleden. Er zijn twee zwaargewonden gevallen. Een bakfiets van een kinderdagverblijf met daarin kinderen is aangereden door een trein. 

Lees hier meer over de persconferentie. 

Volgens ooggetuigen zou de elektrische bakfiets van kinderdagverblijf Okido op hol zijn geslagen. De bakfiets is vervolgens 'vol gas' door de slagboom gereden.
De politie meldt dat de twee gewonden in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen. Voor getuigen, waaronder meerdere kinderen, is Slachtofferhulp geregeld.
De betrokken families zijn door de politie op de hoogte gebracht van het vreselijke nieuws

De trein was onderweg van Nijmegen naar Den Bosch. Het ongeluk gebeurde bij een bewaakte overgang. Het treinverkeer ligt voorlopig stil. De NS zet bussen in.
De NS en ProRail spreken van een inktzwarte dag.

Onderzoekers van de onderzoeksraad zijn onderweg naar Oss voor verkennend onderzoek naar het ongeval op de spoorwegovergang. Op basis van deze verkenning volgt later een besluit over een eventueel vervolg. 
Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven toont haar medeleven via Twitter: 'Wat een afschuwelijk nieuws uit Oss vanmorgen.... knoop in mijn maag bij dit bericht... Uit de grond van mijn hart- heel erg veel sterkte aan alle betrokkenen....'
Mark Rutte is diep geraakt door het verdrietige nieuws uit Oss. "Ik wens alle betrokkenen veel sterkte toe met dit zware verlies", aldus de premier. 

Meer berichten