Logo 112brabantnieuws.nl
De technische recherche deed onderzoek in Schaijk. (Foto: Maickel Keijzers / Hendriks Multimedia)
De technische recherche deed onderzoek in Schaijk. (Foto: Maickel Keijzers / Hendriks Multimedia) (Foto: )

Man (21) aangehouden in onderzoek naar moord op Henk Baum

  •   keer gelezen   112

SCHAIJK | De politie heeft afgelopen vrijdag een man aangehouden in het onderzoek naar de moord op Henk Baum. De man uit Nistelrode -met twee autosloopbedrijven in Oss- werd op donderdag 22 maart 2018 doodgeschoten in zijn auto onder het ecoduct langs de Rijksweg in Schaijk. De politie sluit niet uit dat Baum in opdracht is vermoord.

Er werd na de moord een uitgebreid rechercheteam samengesteld. Rechercheurs spraken met familie, vrienden en kennissen en op de plek waar Baum werd doodgeschoten, werd sporenonderzoek gedaan. Een stukje verderop troffen agenten een blauwe Ford Fiësta aan in een bosgebied. Er was geprobeerd om de auto in brand te steken. Op bewakingsbeelden was te zien dat Baum kort voor zijn dood gevolgd werd door een blauwe Ford Fiësta.

Arrestatie
In de loop van het onderzoek kwam de nu aangehouden verdachte in beeld. Ook in andere onderzoeken kwam de 21-jarige man als verdachte naar voren. Op zaterdag 6 oktober werd hij in Maarsbergen opgepakt in een onderzoek naar meerdere brandstichtingen en een explosie in de omgeving van Oss. Hij zat voor die zaken vast in de Penitentiaire Inrichting in Middelburg en werd daar vrijdagochtend aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Baum. De recherche verdenkt hem verder van een brandstichting in Nijmegen en een reeks van autodiefstallen in Brabant, Limburg en Gelderland. Ook denkt de recherche dat hij betrokken was bij het naar binnen gooien van een handgranaat in een woning aan de Keldermansstraat in Eindhoven. Die aanslag vond plaats in de vroege ochtend van zaterdag 29 september 2018. De politie houdt er rekening mee dat er meerdere mensen betrokken waren bij de moord. Er wordt onderzoek gedaan naar mogelijke opdrachtgevers.

Meer berichten