Reconstructie van ernstig ongeval op Berghemseweg tijdens Nieuwjaarsnacht. (Foto: Maickel Keijzers / Hendriks Multimedia)
Reconstructie van ernstig ongeval op Berghemseweg tijdens Nieuwjaarsnacht. (Foto: Maickel Keijzers / Hendriks Multimedia)

Vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen doorrijder in Oss

112 2.246 keer gelezen

OSS | Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar en een rijontzegging van vijf jaar geëist tegen een 40-jarige man uit Driebergen-Rijssenburg. Hij zit vast vanwege het aanrijden van een Osse vrouw Nieuwjaarsdag 2018 op de Berghemseweg voor een café. Ze raakte daarbij zwaargewond en is nog steeds niet hersteld.

De vrouw was vuurwerk aan het oprapen en werd geschept en overreden door de bestelbus. Die reed vervolgens met hoge snelheid door. Kort daarvoor was deze bestuurder op de Oostwal al tegen een andere auto aangereden. Ergens anders in Oss reed hij ook bijna een persoon aan die vuurwerk afstak. Na het ongeval werden bewakingsbeelden op social media vele duizenden keren gedeeld in de hoop de verdachte te vinden. Uiteindelijk kwam er bij de politie de tip binnen dat de bestelbus was gezien op een camping in het Gelderse Stroe. De man uit Driebergen-Rijssenburg meldde zich op het politiebureau in Oss.

Lees hier meer.