Politie bij appartementencomplex Jakob Goldsmidstraat. (Foto: Gabor Heeres / Foto Mallo)
Politie bij appartementencomplex Jakob Goldsmidstraat. (Foto: Gabor Heeres / Foto Mallo)

'Moeten er eerst doden vallen voordat er maatregelen komen?'

112 5.469 keer gelezen

OSS | Het incident in de Jakob Goldsmidstraat in Oss afgelopen zondagnacht houdt de gemoederen bezig. Zwaar vuurwerk zorgde ervoor dat de voordeur van een bewoner werd ontzet. Bewoners in het appartementencomplex zijn bang.

Els Knook is één van de bewoonsters van het appartementencomplex en is er na een nieuw incident helemaal klaar mee. "Ik hoorde een behoorlijke knal en dacht dat bij de desbetreffende persoon een arrestatieteam was binnengevallen. Dat was niet zo, maar kort daarna stroomde het vol met politie. Ik zag dat bij de woning een deur scheef stond. Andere bewoners die ik sprak zeiden dat ze uit bed waren getrild." Volgens Knook woont de man bij wie het explosief afging, zo'n vier jaar in het complex. "Vanaf de eerste dag zorgt hij voor problemen. Na dit incident is het gevoel van onveiligheid nog meer vergroot. Er hangen camera's en je hebt een hoofdtoegangsdeur waar je alleen binnen komt als een bewoner dat toelaat. Maar desondanks zijn er mensen in geslaagd om naar binnen te komen en zwaar vuurwerk neer te leggen. Dan heb je het niet over kleine jongens, maar over criminelen." Knook heeft maar één wens: de bewoner moet zo snel mogelijk vertrekken. "We hebben veel geluk gehad dat op 2 januari de bom niet afging. Dit meest recente incident was een waarschuwing. Maar wat gebeurt er de volgende keer? Wordt er dan geschoten? Moeten er eerst doden vallen voordat er actie wordt ondernomen?"

BrabantWonen
Het appartementencomplex is van BrabantWonen. Woordvoerder Rozemarijn Vollebregt van BrabantWonen geeft aan dat er contact is met de politie en de gemeente Oss. "We bekijken per situatie wat er aan de hand is en welke maatregelen er genomen kunnen worden. Als de leefbaarheid van bewoners onder druk staat, heeft dat onze aandacht." BrabantWonen stuurde dinsdag een brief naar de bewoners. Daarin staat onder andere dat de wijkbeheerder en huismeester in het complex regelmatig aanwezig zal zijn.

De bewoner reageert op korte termijn ook tegenover Weekblad Regio Oss.