Logo 112brabantnieuws.nl
Foto: Ties van Dooren

Politiechef: 'Dat ene appje kan zomaar je laatste zijn'

  •   1821 keer gelezen   112

De politie heeft de afgelopen weken zo'n 740 automobilisten bekeurd op Oost-Brabantse snelwegen vanwege het gebruik van een smartphone tijdens het rijden. Er werd gecontroleerd vanuit een touringcar.

"De controle vanuit de bus is echt een geweldig middel", zegt politiechef Wilbert Paulissen van de Eenheid Oost-Brabant op de website van de politie. "Ik heb het idee dat we het dubbele aantal automobilisten hadden kunnen bekeuren als we nog meer mensen in dienst hadden gehad. Mensen moeten zich er echt van bewust gaan worden wat de enorme risico's zijn. Daar valt nog veel te winst te halen. Dat ene appje kan zomaar je laatste zijn."

Overtredingen
Er werden ook bekeuringen uitgedeeld voor andere verkeersovertredingen. In totaal kregen 877 automobilisten een bekeuring, waarvan de meesten voor het smartphone-gebruik achter het stuur. Maar ook zag de politie bumperklevers, snelheidsovertreders, automobilisten die een inhaalverbod of doorgetrokken streep negeerden, bestuurders die onnodig links reden, rechts inhaalden of de vluchtstrook gebruikten. Ook kregen bestuurders boetes voor overtredingen met hun lading, een onverzekerde auto of vervallen APK.

Meer berichten