Logo 112brabantnieuws.nl

Veel dakproblemen verwacht tijdens de wintermaanden

  •   keer gelezen   112

Langzaam maar zeker maken we ons op voor de winter. De temperatuur daalt stukje bij beetje steeds verder en daarnaast valt er meer en meer neerslag. Jouw dakbedekking wordt in de wintermaanden dan ook behoorlijk op de proef gesteld. Gelukkig is de meeste dakbedekking tegenwoordig bestand tegen lage temperaturen. Althans, wel wanneer jij de bedekking altijd goed hebt onderhouden. Helaas kijken veel Brabanders niet of nauwelijks om naar de staat van de bedekking op hun dak. Ook de afgelopen periode is dit niet bijzonder veel gebeurd. Dakdekkers verwachten daarom ook weer veel dakproblemen tijdens de wintermaanden. 

Schade niet tijdig hersteld
Eén van de voornaamste dakproblemen in de wintermaanden is een lekkage. Een lekkage ontstaat wanneer schade aan dakbedekking niet tijdig hersteld is. Dit is voornamelijk het geval bij platte daken. Waarom juist in dit soort daken snel een lekkage opduikt? Omdat hier geregeld water op blijft staan in de wintermaanden. Is er door de hitte in de zomer of een storm in de herfst een scheurtje in de bedekking van jouw platte dak gekomen? Dan is de kans groot dat er water via deze scheur naar binnen stroomt. In de zomer wordt een dergelijk probleem niet altijd direct zichtbaar. Er valt dan immers niet veel neerslag. Dit is in de herfst en wintermaanden wel het geval, waardoor een lek vaak dan pas ontdekt wordt. 

Water op een plat dak bevriest
In de wintermaanden valt er vaak neerslag in de vorm van sneeuw. Zodra dit gaat smelten, kan er water op een dak blijven staan. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat jij de afwatering van jouw dak goed voor elkaar hebt. Is dit niet het geval? Dan kan het water op het dak gaan bevriezen op koude dagen. Dit kan gevolgen hebben voor de dakbedekking van met name jouw platte dak. Indien het water bevriest, zet het namelijk uit. Het uitzetten van het water kan ervoor zorgen dat er scheurtjes in jouw dakbedekking komen. De kans op een lekkage is in de wintermaanden dan ook een stuk groter. 

Voorkom problemen aan jouw dak in de winter
Zoals je kon lezen kunnen er in de wintermaanden behoorlijk wat problemen ontstaan aan jouw dak. Met name platte daken zijn extra gevoelig voor dit jaargetijde. Ook hellende daken kunnen echter beschadigen door het winterse weer. Uiteraard zit jij niet te wachten op schade aan jouw dak in de wintermaanden. Daarom doe je er goed aan de staat van jouw dak geregeld te inspecteren. Weet je niet waar je op moet letten bij zo'n inspectie? Schakel dan een Brabants dakdekkersbedrijf in om jouw dak te inspecteren. Op deze manier weet je zeker dat jij zonder schade aan de dakbedekking de wintermaanden ingaat!

Meer berichten