Tientallen wildcrossers krijgen een bekeuring, gebied gaat op slot [update] | Kliknieuws
Logo 112brabantnieuws.nl
update

Tientallen wildcrossers krijgen een bekeuring, gebied gaat op slot

  •   keer gelezen   112

OSS | De politie en handhavers hebben afgelopen weekend samen opgetreden tegen wildcrossers in een natuurgebied in Schaijk. Er zijn zeker veertig personen staande gehouden en er zijn vele bekeuringen uitgeschreven.

De politie meldt op de eigen website dat wildcrossers steeds vaker voor overlast zorgen in natuur- en stiltegebieden. "Ze wekken veel ergernis bij ruiters, wandelaars en fietsers. De geluidsoverlast verstoort de rust van mens en dier. Ook rijden crossmotoren de wegen en paden in natuurgebieden kapot." Bij de politie waren er meerdere meldingen van omwonenden binnengekomen. Handhavers zetten de toegangswegen naar de bossen dicht en tientallen wildcrossers werden bekeurd. Velen van hen waren opvallend genoeg afkomstig uit de Randstad.

UPDATE: De gemeente Landerd heeft besloten dat de zandwinplas van Hofmans en de directe omgeving verboden gebied worden in het kader van de noodverordening COVID-19. Burgemeester Bakermans: "In deze tijd is het onaanvaardbaar dat teveel mensen verblijven in hetzelfde gebied. Het is er te druk, daarom sluiten we het gebied af. Ik doe met klem een beroep op het gezonde verstand van mensen en om de richtlijnen te blijven naleven. Dat is echt nog steeds nodig."

Meer berichten