Operatie Alfa bij het woonwagenkamp in Oss. (Foto: Hans van der Poel)
Operatie Alfa bij het woonwagenkamp in Oss. (Foto: Hans van der Poel)

OM komt met nieuw bewijs in onderzoek rond Operatie Alfa

112 12.042 keer gelezen

DEN BOSCH | Het Openbaar Ministerie kwam donderdag tijdens een pro-forma zitting met nieuwe feiten in het onderzoek rond Operatie Alfa. Tijdens de operatie eind 2019 werden onder andere flinke hoeveelheden wapens, drugs en geld gevonden op een woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss.

Het Openbaar Ministerie maakte vandaag bekend dat op patroonmagazijnen die in een ondergrondse ruimte bij het kamp lagen een DNA-spoor is aangetroffen dat matcht met Martien R. De Oijenaar wordt gezien als leider van een criminele organisatie, die veelal bestaat uit familieleden. Uit onderzoek bleek ook DNA-spoor dat matchte met het DNA-profiel van zijn zoon op een pistool en patroonmagazijn te zijn aangetroffen, op een geluidsdemper zat het DNA-spoor dat matcht met die van een 57-jarige verdachte uit Berghem.
De Berghemnaar had in een verhoor verklaard dat hij -in opdracht van Martien- in november een voertuig vanuit het kamp aan de Hoogheuvelstraat naar de Scheldestraat in Oss moest rijden. Op 21 november trof de recherche in de Mercedes Sprinter achter een dubbele wand diverse vuurwapens aan, waaronder mitrailleurs. Op één van de wapens is volgens het OM een match tussen een DNA-spoor en het DNA-profiel van Martien R. De wapenvondst kan echter ook worden gelinkt aan het DNA-profiel van zijn broer uit Oss.

Cocaïne
Het OM meldt verder dat in de cabine van een vrachtwagen op een pet, drinkflesjes, de pook en het stuur sporen zijn aangetroffen die overeenkomen met het DNA-profiel van een 56-jarige Ossenaar. Hij reed mogelijk de gestolen vrachtwagen waarin ze het vermoeden hadden dat er 315 kilo cocaïne inzat. De Belgische politie had de drugs echter in beslag genomen, waardoor er alleen schroot werd aangetroffen.

Lees hier het hele bericht van het Openbaar Ministerie.