Logo 112brabantnieuws.nl
Bloemen op de Julianasingel. (Foto: Gabor Heeres, Foto Mallo)
Bloemen op de Julianasingel. (Foto: Gabor Heeres, Foto Mallo)

Verdachte doodsteken Rik komt niet opdagen in rechtszaal

  •   keer gelezen   112

DEN BOSCH | Abdallah A. -de verdachte van het doodsteken van Rik van de Rakt- was maandagochtend niet aanwezig in de rechtbank tijdens een pro-formazitting. 

Het Openbaar Ministerie laat weten dat nog niet alle zaken zijn onderzocht. Zo wordt de rugzak van Rik nog onderzocht op sporen. De verdachte -een statushouder uit Sudan die ook in Heesch woonde- moet nog psychologisch worden onderzocht. De volgende zitting vindt 16 oktober plaats.

Steekpartij
Rik was zondagochtend 19 april onderweg naar zijn werk in Oss, maar werd rond 7.45 uur zwaargewond naast zijn fiets aangetroffen op de kruising van de Julianasingel en Dr. Saal van Zwanenbergsingel. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niets meer voor hem betekenen. De politie stelde direct een groot onderzoek in. Een getuige had een verward persoon gezien op het treinstation Oss Centraal. Agenten zagen daar een man met een fiets. Hij had een mes op zak. Na onderzoek bleek dat hij mogelijk betrokken was bij de dood van Rik. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat het slachtoffer en de verdachte elkaar kenden.

Meer berichten