Logo 112brabantnieuws.nl
De politie noemt de cijfers zorgwekkend.
De politie noemt de cijfers zorgwekkend.

Politie: 'Je brengt jezelf en anderen in gevaar'

  •   keer gelezen   112

OSS | De wijkagenten Schadewijk plaatsten in april van dit jaar een waarschuwing op social media. Dit nadat er een bestuurder in Oss was aangehouden die onder invloed van verboden middelen was.

"Helaas zien we in Oss een flinke toename van het aantal personen dat onder invloed van drugs aan het verkeer deelneemt. Doe het niet en ben je bewust van de gevaren die het met zich meebrengt!", waren duidelijke woorden van de wijkagenten. De landelijke politie komt nu ook met deze waarschuwing. "Het is een groot probleem", aldus Paul Broer, landelijk projectleider Infrastructuur op de website van de politie.

Cijfers
In het eerste half jaar van 2020 kregen meer dan 5.800 bestuurders een bekeuring omdat ze onder invloed van drugs of medicijnen achter het stuur zaten. Dit deden ze regelmatig in combinatie met alcohol. Dit aantal is ruim 16 procent hoger dan de eerste zes maanden van 2019, waarbij 5.000 processen-verbaal werden opgemaakt. In 2020 was er bovendien vanwege het coronavirus veel minder verkeer op de weg. Door onder andere speekseltesten blijkt dat weggebruikers diverse soorten drugs gebruikten. Van lachgas, speed, wiet tot XTC en cocaïne. 

Lees meer in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss.

Meer berichten