21 verdachten krijgen taakstraf vanwege storten valse 500 eurobiljetten | Kliknieuws
Logo 112brabantnieuws.nl
<p>Het paleis van justitie in Den Bosch.</p>

Het paleis van justitie in Den Bosch.

21 verdachten krijgen taakstraf vanwege storten valse 500 eurobiljetten

  •   keer gelezen   112

De politierechter van de rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag 18 verdachten veroordeeld voor het witwassen van valse biljetten van 500 euro. Drie verdachten kregen een veroordeling vanwege de uitgifte van vals geld. De veroordeelden (tussen de 24 en 64 jaar) kregen taakstraffen, variërend van 10 tot 200 uur. Ze moeten ook de schade aan de Rabobank vergoeden. Vier verdachten zijn vrijgesproken.

In juli 2015 werden veel valse briefjes van 500 euro ingeleverd bij diverse bankfilialen van de Rabobank in en rondom Oss. De stortingsautomaten herkenden de biljetten niet direct als vals, maar als verdacht. Na een update van de automaten werd duidelijk dat het om valse biljetten ging. De verdachten -bijna allemaal woonachtig in Oss en omgeving- pinden het geld kort na de storting weer terug. In totaal ging het om ruim 200.000 euro.
De verdachten betuigden geen spijt en toonden geen schuldbesef. De politierechter vindt dat de verdachten opbrengsten uit misdrijven aan het zicht van justitie onttrokken en om daaraan een schijnbaar legale herkomst te verschaffen. Er werd wel rekening mee gehouden dat het lang duurde voordat ze voor de rechter moesten komen.

Meer berichten