Logo 112brabantnieuws.nl
Dichtgetimmerde winkels in centrum Heesch
Dichtgetimmerde winkels in centrum Heesch

Winkels nog dichtgetimmerd, Heesch lijkt op spookstadje

  •   keer gelezen   112

HEESCH | De angst was groot bij ondernemers in Heesch. Er was op social media een oproep gekomen om dinsdagavond de openbare orde te gaan verstoren in het centrum. De politie was zichtbaar en onzichtbaar aanwezig. Het bleef dinsdagavond rustig, er is niemand aangehouden.

Het was het gesprek van de dag in Heesch. Zou er echt iets gaan gebeuren in het centrum? Uit voorzorg hadden diverse ondernemers de voorgevel van hun winkel dichtgetimmerd met houten platen. Uiteindelijk bleek het dus niet nodig te zijn. De houten planken voor de ramen (van zeker zes winkels) zorgt wel voor een apart beeld in het normaal zo rustige dorp.
“We betreuren de situatie die hierdoor is ontstaan waarbij burgers en ondernemers zich onveilig voelen en hun eigendommen willen beschermen. We blijven de komende dagen alert en in nauw contact met de politie. Ook is er contact met de ondernemersverenigingen”, aldus een woordvoerder van de gemeente Bernheze.

Oss
Ook in Oss was er dinsdagavond extra inzet van politie. Al was die veel minder aanwezig dan maandagavond, toen een noodbevel voor het centrum werd afgekondigd. De Albert Heijn sluit uit voorzorg wel om 19.15 uur de deuren. Verderop in de stad zijn op drie plekken camera’s geplaatst.

Meer berichten