Logo 112brabantnieuws.nl
<p>Politie zette maandag de toegangsweg af richting Osse centrum. (Foto: Hans van der Poel)</p>

Politie zette maandag de toegangsweg af richting Osse centrum. (Foto: Hans van der Poel)

‘Zelfs ouders met kinderen waren nieuwsgierig naar mogelijke rellen’

  •   keer gelezen   112

OSS | Het is de afgelopen dagen rustig gebleven in het Osse centrum. Na een oproep op social media om te gaan rellen maandagavond, werden veel agenten naar de stad gestuurd. Volgens burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans viel het op dat er veel belangstellenden kwamen kijken, waardoor het politiewerk moeilijker werd gemaakt. “Zelfs ouders met kinderen kwamen een kijkje nemen.”

Er waren volgens de burgemeester serieuze aanwijzingen dat het fout kon gaan in Oss. Het gevolg was dat er veel politie werd ingezet in de stad en rondom het centrum. De Mobiele Eenheid was ook in Oss aanwezig, maar hoefde niet naar de stad te komen. “Er waren wel groepjes jongeren naar de stad gekomen, maar die werden direct aangesproken en weggestuurd door de politie. De meesten vonden het gewoon interessant om te kijken. Er was zelfs zoveel toeloop dat we een toegangsweg naar de stad moesten afsluiten.”

Schouder aan schouder
Buijs-Glaudemans geeft het overgrote deel van de Osse samenleving een compliment. “De Ossenaren laten schouder aan schouder zien dat hun stad met rust gelaten moet worden.”

Avondklok
Er zijn wat betreft het handhaven op de avondklok ook geen problemen geweest in Oss. “Qua cijfers zitten we in Oss gewoon te hoog vergeleken met omliggende regio’s. Er moet iets gebeuren. Natuurlijk is het niet leuk maar het moet.”

Meer berichten