Afbeelding
UPDATE 3

Crystal Methlab aangetroffen in het centrum, politie zoekt auto vol met verdachten

112

UPDATE
23.15 uur:
De LFO doet nog uitvoerig onderzoek in de loods, dit zal morgen grotendeels plaatsvinden. “In de tussentijd wordt het pand door ons bewaakt”, aldus de politie.

22.40 uur:
Uit een eerste onderzoek van de LFO blijkt het te gaan om een drugslab voor de productie van crystal meth.

Op het moment dat agenten bij de loods de chemische lucht nagingen, vluchtte er een auto met meerdere inzittenden weg uit de loods. “Ze wilden er zo snel vandoor dat ze de half openstaande roldeur van het pand eruit hebben gereden. We zijn nog steeds op zoek naar de inzittenden en de auto. Heeft u rond 20.00 uur in de omgeving van de Hoofdstraat een auto hard weg zien rijden, laat het dan weten. Ook als u bewakingscamera’s heeft hangen, kijk de beelden dan eens terug of daar iets opvallends op te zien is”, meldt de politie.


22.00 uur:
“Eerder op de avond kregen we een melding binnen dat er een chemische lucht in de Hoofdstraat hing. Agenten ter plaatse schakelden de brandweer in. Het gaat zeer vermoedelijk om een synthetisch drugslab”, laat een woordvoerder van de politie weten.

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) komen naar het drugslab voor het doen van onderzoek en zullen het drugslab ook ontmantelen. De recherche is een onderzoek gestart naar de herkomst van het drugslab. 

De politie is op zoek naar verdachte personen. “Heeft u de afgelopen dagen of vanavond iets gezien rondom het pand aan de Hoofdstraat in Veghel? Is u misschien een voertuig opgevallen of heeft u verdachte personen gezien? Laat het ons dan weten via 0900-8844! Ieder detail, hoe klein ook, kan ons helpen in het onderzoek”, aldus de woordvoerder.


VEGHEL | De hulpdiensten zijn maandagavond massaal uitgerukt naar de Hoofdstraat in Veghel. Ter plaatse werd een drugslab aangetroffen. De brandweer heeft een deur open gezaagd. De politie stelt een nader onderzoek in naar het drugslab. 

De omgeving rondom het drugslab is tijdelijk afgezet geweest.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding