Logo 112brabantnieuws.nl
Foto ter illustratie.

Kans op schuurinbraak in Oss het grootste van Noord-Brabant

  •   keer gelezen   112

In Noord-Brabant waren er afgelopen winter -per huishouden- 24,9 procent meer schuurinbraken dan gemiddeld in Nederland. Vooral in Oss werd er van oktober 2020 tot en met maart 2021 relatief vaak ingebroken: huishoudens hebben hier 180,2 procent meer kans op een inbraak dan landelijk gemiddeld. Dit en meer blijkt uit Nationale Politiedata die Independer in kaart heeft gebracht. 

Op provinciaal niveau was afgelopen winter het risico op een schuurinbraak het grootst in Oss. Ook in Boekel (+155,5 procent), Bergen op Zoom (+144,9 procent) en Tilburg (+131,9 procent) is per huishouden de kans op een schuurinbraak groot ten opzichte van de rest van Nederland.
Afgelopen winter werd er in Noord-Brabant 1221 keer ingebroken in schuren, boxen en garages. De helft van deze inbraken zijn te herleiden naar slechts 6 van de 61 Noord-Brabantse gemeenten. Van oktober tot en met maart werden de meeste incidenten gemeld in Tilburg (214 inbraken), Oss (96), Eindhoven (96), Breda (76), Bergen op Zoom (63en Roosendaal (60). Inbraak in een schuur of kelderbox op hetzelfde adres als je huis, is in principe gedekt via je inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie.

Meer berichten