Logo 112brabantnieuws.nl
Foto: Hans van der Poel

Rapport over zaak van Arie den Dekker maandag openbaar, extra vergadering gemeenteraad

  •   keer gelezen   112

OSS | De gemeenteraad van Oss vergadert op maandag 7 juni om 18.00 uur over het rapport van onderzoeksbureau Necker van Naem. Dit rapport richt zich op de vraag of de gemeente en de burgemeester zorgvuldig gehandeld hebben in de zaak van Arie den Dekker. De 54-jarige Ossenaar stak zich op 27 juli 2020 voor het gemeentehuis in brand en overleed later op de dag aan zijn verwondingen.

In verband met coronamaatregelen is de vergadering hybride. Dit betekent dat de raadsleden aanwezig zijn in de raadszaal of digitaal de vergadering bijwonen. Publiek kan de vergadering volgen via een livestream: www.oss.nl/liveuitzending.

Opdracht van gemeenteraad
Op 24 september 2020 gaf de gemeenteraad van de gemeente Oss opdracht voor een onafhankelijk onderzoek naar de zaak van de heer Den Dekker. De raad stelde een opdrachtteam samen dat bestaat uit drie raadsleden. Dit team formuleerde de opdracht en de kaders waarbinnen het onderzoek moest plaatsvinden. Het onderzoek is afgerond en het rapport wordt in de raadsvergadering besproken. Maandagavond is het rapport openbaar op www.oss.nl

Meer berichten