Brand in een gasverdeelstation. (Foto: Gabor Heeres, Foto Mallo)
Brand in een gasverdeelstation. (Foto: Gabor Heeres, Foto Mallo)

Ossenaar vrijgesproken voor brandstichting gasverdeelstation

112 1.732 keer gelezen

OSS | Een 33-jarige Ossenaar is door de rechtbank Oost-Brabant vrijgesproken voor betrokkenheid bij het in brand steken van een gasverdeelstation in zijn woonplaats. Het is volgens de rechtbank niet met zekerheid vast te stellen dat hij degene was die zwaar vuurwerk afstak waardoor de brand ontstond.

Het gasverdeelstation aan de Berghemsweg/Kapelsingel in Oss vloog in brand tijdens de nieuwjaarsnacht. Op 6 januari werd een Ossenaar opgepakt als verdachte. Volgens de officier van justitie is er veel bewijs dat de Ossenaar de dader is, omdat op camerabeelden te zien is dat de dader meerdere keren vanaf de oprit van de verdachte naar het gasverdeelstation liep. Ook passen zijn lengte, postuur en kleding in het signalement. De verdachte heeft altijd ontkend. De rechtbank spreekt de Ossenaar vrij omdat op de beelden het gezicht van de dader niet te herkennen is en er zijn niet voldoende duidelijke, specifieke en onderscheidende persoonskenmerken te zien.
Wel is hij schuldig bevonden aan het bezit van een geluidsdemper voor een vuurwapen. Omdat hij al 160 dagen in voorlopige hechtenis heeft gezeten, krijgt hij van de rechtbank hier geen straf voor, maar wel een vermelding op zijn strafblad.