Afbeelding
UPDATE

Explosie bij huis van vriendin Klaas Otto in Den Bosch, huis gesloten door gemeente

112

‘S-HERTOGENBOSCH | Bij een huis aan de Stapelen in Den Bosch heeft zaterdagnacht een explosie plaatsgevonden. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt de politie. Het gaat om de woning van Grada K. Zij is sinds kort de vriendin van crimineel Klaas Otto, voormalig topman van motorclub No Surrender. De woning is maandag gesloten en verzegeld door de gemeente.

Otto is regelmatig in het huis van zijn vriendin gesignaleerd. Rond 01.15 uur vond de explosie plaats. De omgeving is afgezet. De schade bij de woning lijkt mee te vallen, vertelt een 112-correspondent. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de ontploffing was. Hulpdiensten zijn aanwezig om de veiligheid van de woning te controleren. Omliggende woningen zijn vooralsnog niet geëvacueerd. De politie doet onderzoek. Ze roept mensen met informatie op om contact op te nemen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de brandweer zijn ook ter plaatse.

‘Vergisaanslag’
In de Bossche wijk Maaspoort zijn sinds kort camera’s geplaatst nadat er dinsdagnacht een aanslag plaatsvond bij een rijtjeshuis aan de Goedenrade. De woning met daarin een slapend gezin raakte flink beschadigd. Hierbij vielen geen gewonden. Dat huis staat enkele honderden meters af van de woning aan de Stapelen waar zaterdagnacht een explosie heeft plaatsgevonden. Dat zou dinsdagnacht waarschijnlijk het echte doelwit van de dader zijn geweest. Maar deze zou zich toen hebben vergist. Beide huizen hebben hetzelfde huisnummer. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de explosies.

Camera’s na aanslag
Bij beide huizen zijn na de explosie van dinsdagnacht camerazuilen geplaatst. Hoewel er camera’s hangen, lijkt de dader zich hier nu niets van aan te hebben getrokken. Vermoedelijk heeft deze namelijk zaterdagnacht zijn (vlucht)auto bij een woning aan de Hofstedelaan neergezet. Bij het wegrijden zou de dader bijna een aanrijding hebben veroorzaakt.

Eerder doelwit van extreem geweld
De woning aan de Stapelen was al eerder doelwit van extreem geweld. Zo werd de woning in maart 2017 door iemand beschoten met een automatisch wapen. Met meer dan tien kogels werd het raam aan de voorkant van het huis compleet doorzeefd. Wie hierachter zit, heeft de politie nooit kunnen achterhalen.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding