Archieffoto van de plaats delict.
Archieffoto van de plaats delict. Foto: Gabor Heeres

Twee verdachten nog vast in onderzoek dodelijk schietincident Leeuwerikhof Oss

112 2.005 keer gelezen

OSS | De politie is nog altijd druk met het onderzoek naar het schietincident aan de Leeuwerikhof in Oss waarbij op 14 april rond 16.00 uur een 23-jarige Ossenaar om het leven werd gebracht. Daarvoor is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgericht en is de politie nog altijd op zoek naar getuigen die volgens hun onderzoek die betreffende dag aanwezig waren. Van de vijf verdachten zitten er twee nog altijd vast.

De politie heeft de feiten nog eens op een rijtje gezet, waaronder de doorzoeking van een vierde woning, aan de Schadewijkstraat in Oss op 31 oktober, die nog niet eerder bekend was.

Tijdlijn
Op 19 april nam de politie een witte Mercedes in beslag in Enschede. “Het voertuig was mogelijk betrokken bij het dodelijke schietincident aan de Leeuwerikhof”, aldus de politie. De dag daarop werden twee mannen uit Oss aangehouden die zichzelf meldden bij het politiebureau in Oss. De politie meldt over hen: “Deze personen zijn inmiddels vrijgelaten maar blijven wel verdachten.” Op 3 mei werd een tweede auto, een zwarte Ford, in beslag genomen in Oss. “In het onderzoek kwam naar voren dat de daders mogelijk gebruik maakten van een tweede vluchtauto”, aldus de politie. “Die auto werd deze dinsdagochtend op een locatie in Oss door de recherche getraceerd en in beslag genomen.” Het onderzoek leidde de politie daarna naar nog twee Osse mannen die op 7 september werden aangehouden in Eindhoven. “Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het dodelijk schietincident. Beide personen zitten nog in hechtenis.” De vijfde en laatste verdachte, eveneens een man uit Oss, werd op 21 september aangehouden in zijn woning in Oss. “Hij is op dit moment niet meer in hechtenis maar blijft wel verdachte.” In oktober doorzocht de politie een viertal huizen als onderdeel van het onderzoek. Op 11 oktober een woning aan de Braakstraat in Oss, op 13 oktober een woning aan de In Den Bogerd in Schaijk, op 24 oktober een woning aan de Sperwerstraat in Oss en tot slot op 31 oktober een woning aan de Schadewijkstraat in Oss.