Bij een ernstig ongeluk in Beugen raakten eind januari 2022 twee betrokkenen zwaar gewond. Een illegale straatrace lijkt de aanleiding voor het ongeval.
Bij een ernstig ongeluk in Beugen raakten eind januari 2022 twee betrokkenen zwaar gewond. Een illegale straatrace lijkt de aanleiding voor het ongeval. Foto: Persbureau SK-Media

OM vervolgt veroorzakers ongeluk tijdens straatrace in Beugen

112 2.118 keer gelezen

BEUGEN | De twee mannen die vorig jaar januari tijdens een illegale straatrace op het industrieterrein in Beugen een zwaar ongeluk veroorzaakten, worden vervolgd door het Openbaar Ministerie. Wanneer de rechtszaak gaat plaatsvinden, wordt later bekendgemaakt.

De verdachten zijn de bestuurders - beiden afkomstig uit Groesbeek - van de twee auto’s die betrokken waren bij de straatrace. Ze worden verdacht van het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel door schuld. Twee mensen raakten gewond bij het ongeluk, waarvan één zwaargewond. De andere gewonde was een zwangere vrouw.

Videobeelden
Kort na het ongeval doken via Dumpert videobeelden op waarop is te zien hoe twee auto’s op de Laan de Wijze naast elkaar starten. Ter hoogte van de Romeinenlaan in Beugen komen zij in botsing met een auto die uit een zijstraat komt. Behalve de veroorzaker van het ongeluk wordt dus ook de andere betrokkene aangeklaagd.