Logo 112brabantnieuws.nl

Gewonde verdachte schopt verpleegkundige

  •   keer gelezen

Uden/Veghel - Een gewonde verdachte van een vernieling mishandelde in de nacht van zaterdag op zondag een verpleegkundige van het Udense ziekenhuis waar hij ter behandeling door de politie naartoe was gebracht.

De politie hield de 31-jarige man zonder bekend woonadres zondag rond 01.25 uur aan op de Geulstraat omdat hij bij de woning aan de Riddersporenstraat een ruit had vernield. De man bleek bij zijn aanhouding aan zijn gezicht gewond te zijn, vermoedelijk een uur eerder veroorzaakt door een val met een scooter. Voor de behandeling van zijn verwondingen namen agenten hem mee naar een ziekenhuis. De man was onder invloed van drank en/of drugs en reageerde agressief op de hulpverleners. Op een onbewaakt moment zag hij kans een verpleegkundige met kracht in haar nek te schoppen. Dat deed de vrouw pijn en zij doet aangifte tegen de man. Hij werd na behandeling overgebracht naar het politiebureau en zit vast.

Gevallen met gestolen scooter
Uit het onderzoek bleek dat deze verdachte eerder die nacht op de Zuidkade met een scooter onderuit was gegaan, waarop hij samen met een 29-jarige kompaan zat. Die werd kort daarna al door de politie aangehouden omdat de scooter gestolen was. Deze man bleek ook een groot mes op zak te hebben. Ook hij zit vast voor verder onderzoek

Geweld tegen hulpverleners
Naast politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals ambulance-, ziekenhuis- en brandweerpersoneel, tramconducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht.

Meer berichten