Logo 112brabantnieuws.nl

Vijfde autobrand in Boxtel, politie zoekt getuigen

  •   keer gelezen

Maandagmorgen omstreeks 08:45 heeft er een autobrand gewoed aan de Molenweide in Boxtel. De brandweer kon niet meer voorkomen dat de auto geheel afbranden. Boxtel wordt momenteel geteisterd door reeks branden.

Getuigen gezocht in onderzoek naar reeks branden
In het onderzoek naar een reeks van branden in Boxtel zoekt de politie dringend getuigen. Op diverse plekken in de wijk Breukelen zijn sinds woensdag 3 juni meerdere autobranden geweest. De politie gaat uit van brandstichting. Het onderzoek richt zich onder meer op getuigen, die mogelijk iets hebben gezien dat verband houdt met de branden. Het kan gaan om verdachte situaties, die nog niet eerder aan de politie zijn gemeld.

Meerdere branden
Op 3 juni rond 23.00 uur vatte een geparkeerde bus aan de Stenen Kamer vlam. Het was de eerste brand van een reeks. Op 5 juni rond 6.00 uur werd een auto in brand gestoken aan de Baroniestraat, terwijl een dag later kort na 2.30 uur een bijgebouw van een appartementencomplex aan de Elisabeth Bas werd getroffen. Diezelfde dag ging rond 17.30 uur aan de Corpus een auto in de brand, terwijl dat op 7 juni rond 1.30 uur gebeurde aan de Van Rijckevorselstraat. Later die avond bleef het bij een poging aan het Gildenhof. Rond 22.45 uur was daar een auto het doelwit. Op maandag 8 juni kreeg de politie rond 8.45 uur een melding van een autobrand aan de Molenweide.

Hondenbezitters
De politie onderzoekt mogelijke verbanden tussen de branden en roept intussen bewoners van Boxtel op om, net als de politie, extra alert te zijn. Verdachte situaties kunnen zoals altijd worden doorgegeven aan 112. Hoewel de oproep gericht is aan alle bewoners, wordt in het bijzonder een beroep gedaan op hondenbezitters: bel bij verdachte situaties 112.

Beeldmateriaal
Het kan zijn dat mensen tijdens of kort na de branden foto's of video's hebben gemaakt die voor het onderzoek interessant kunnen zijn. Beeldmateriaal kan worden ge?pload via politie.nl/melden.

IMG_6950.JPG


IMG_6952.JPG


IMG_6957.JPG


IMG_6959.JPG


IMG_6969.JPG


IMG_6976.JPG
Meer berichten