Logo 112brabantnieuws.nl
Cuijk: 'concrete resultaten' na onderzoek fraude en overlast.
Cuijk: 'concrete resultaten' na onderzoek fraude en overlast.

Cuijk: 'Concrete resultaten' na onderzoek fraude en overlast

  •   keer gelezen

CUIJK | Controleurs van de verschillende overheidsinstanties hebben woensdag een grootschalige controle naar fraude en overlast uitgevoerd. In totaal werden 59 woningen en 19 bedrijven in Cuijk bezocht. "Er zijn concrete resultaten geboekt", aldus het zogeheten Uitvoerings- en informatieteam (UIT!), waarin de instanties samenwerken.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat negen bewoners zich niet hebben ingeschreven in de gemeente Cuijk (illegale bewoning). In twaalf gevallen is vervolgonderzoek nodig. Bij controle op 'bedrijfsactiviteiten in strijd met het geldende bestemmingsplan', zal bij één bedrijf een handhavingstraject worden opgezet. Bij een ander bedrijf was zo'n traject al opgestart.
Zorgmedewerkers hebben huisbezoeken afgelegd en één bewoner is doorverwezen naar schuldhulpverlening; voor twee bewoners wordt een zorgtraject (verslavingszorg) opgestart. Ook het UWV deed mee aan de actie en ontdekte drie ten onrechte verstrekte uitkeringen.
De controle vond plaats in de Cuijkse wijken Heeswijkse Kampen, Padbroek, Valuwe en centrum en op industrieterrein De Beijerd en 't Riet.

Meer berichten