Logo 112brabantnieuws.nl
Boxmeer: vijf woningen op slot in 2016 wegens Wet Damocles.
Boxmeer: vijf woningen op slot in 2016 wegens Wet Damocles.

Vijf woningen in Boxmeer op slot in 2016 wegens Wet Damocles

  •   keer gelezen

BOXMEER | Het afgelopen jaar heeft de gemeente Boxmeer op last van de Wet Damocles 5 woningen voor 3 of 6 maanden gesloten. Hieronder bevonden zich zowel huur- als koopwoningen. In alle gevallen was sprake van overtreding van de Opiumwet.

Het tijdelijk sluiten van woningen en bedrijfspanden is een bestuurlijk dwangmiddel in het bestrijden van illegale opslag, productie of verkoop van hard- of softdrugs. De duur van de sluiting is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid en het soort drugs. Hierbij geldt dat hoe meer en hoe zwaarder de categorie drugs is, hoe langer de sluitingstermijn. Deze kan oplopen tot 24 maanden.
Aandachtspunt voor inwoners die hun woning of bijvoorbeeld loods onderverhuren: ook als er dan illegale opslag, productie of handel van drugs plaatsvindt, blijft de eigenaar (of hoofdhuurder) verantwoordelijk.

Samenwerking
Politie en gemeente werken samen om overlast en andere negatieve effecten van illegale opslag, productie en verkoop van drugs tegen te gaan. De gemeente vult met de Wet Damocles (Artikel 13b Opiumwet) justitie en politie aan met bestuurlijke maatregelen, zoals het tijdelijk sluiten van woningen en bedrijfspanden.

Meer berichten