Foto: Henk van Abeelen.
Foto: Henk van Abeelen.
UPDATE 3

Heikantstraat: Geen explosiegevaar, wel asbest geconstateerd

112 2.454 keer gelezen

Update: 13.30 uur:
Het gebied waar asbest is aangetroffen, beperkt zich tot enkele adressen aan de Heikantstraat en de Wagenaarstraat. De bewoners hiervan zijn persoonlijk geïnformeerd en dit gebied is afgezet. "Buiten dit gebied heeft u niet te maken met asbest, maar met roetdeeltjes", aldus de gemeente Meierijstad.

Update 2 12.30 uur:
"Bij de brand Heikantstraat 34a is asbest geconstateerd. Op dit moment wordt onderzocht waar de asbest terecht is gekomen en in welke hoeveelheid. Wij adviseren uit voorzorg ramen en deuren gesloten te houden en in de nabije omgeving te blijven. Omwonenden zijn geïnformeerd. Nadere berichtgeving volgt, zodra er meer bekend is", aldus de gemeente Meierijstad. 
De brandweer is bezig de brand te blussen op Heikantstraat 34a in Schijndel. Zojuist is het sein brand meester gegeven.

Update:
De gemeente Meierijstad meldt dat er geen explosiegevaar is. Wel wordt er verzocht ramen en deuren gesloten te houden

SCHIJNDEL | De brandweer is druk bezig met het blussen van een brand aan de Heikantstraat in Schijndel. Het gaat om de schuur bij de woning van marktkramenleverancier Van den Akker, die in lichterlaaie staat. Omwonenden is opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden vanwege vrijgekomen asbest. Tevens is er kans op een explosie. De brandweer heeft de brand onder controle.