Afbeelding
UPDATE

Terreurverdachte aangehouden na informatie AIVD

Politie 1.567 keer gelezen

Woensdag 12.09 uur:
De rechtbank in Rotterdam heeft bekend gemaakt dat de terreurverdachte die vorige week werd opgepakt in Sint-Oedenrode wordt voorgeleid. De man blijft voorlopig vastzitten (veertien dagen).

Dinsdag 09.00 uur:
SINT-OEDENRODE | De politie heeft in Sint-Oedenrode een 22-jarige man aangehouden die verdacht wordt van deelneming aan een terroristische organisatie. De aanhouding is vorige week woensdag gedaan nadat het Openbaar Ministerie (OM) belastende informatie over de man ontving van de AIVD.

Volgens de informatie van de inlichtingendienst is de man sinds vorig jaar actief geweest als lid van de terroristische organisatie Al Shabaab in het zuiden van Somalië. De politie hield de man op straat aan in Sint-Oedenrode toen hij het adres verliet waar hij op bezoek was.

Ook de man bij wie hij op visite was, werd door de politie aangehouden, maar een dag later weer in vrijheid gesteld.

Rechtmatig
De man die nog vast zit, wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Deze oordeelde vrijdag al dat de aanhouding rechtmatig was. Het onderzoek door de politie richt zich op de onderbouwing of ontkrachting van de verdenking tegen de man.