Foto's: AS Media.
Foto's: AS Media.
UPDATE 4

Fioretti College direct ontruimd na gaslucht, één persoon aangehouden

Algemeen 5.795 keer gelezen

Update 14.24 uur:

Het Fioretti College heeft de volgende verklaring afgegeven over het voorval eerder deze ochtend:

'Vandaag (24 mei) constateerden wij rond 11.00 uur een irritante lucht in één van de trappenhuizen van onze school. Wij hebben daarom het trappenhuis gesloten en de hulpdiensten ingeschakeld om het een en ander te controleren. Er bleek met pepperspray gespoten te zijn.

Uit voorzorg hebben wij vervolgens het gehele gebouw ontruimd omdat wij op dat moment uiteraard niet konden garanderen of de spray zich via de ventilatiekanalen verder zou verspreiden. De ambulancedienst heeft enkele leerlingen op verzoek nagekeken. Mochten er in de loop van de dag nog leerlingen zijn die klachten ondervinden, dan adviseren wij om contact op te nemen met de huisarts(en)post.

Momenteel wordt het trappenhuis en de rest van het gebouw goed geventileerd. Uiterlijk 16.00 uur vanmiddag wordt het gebouw weer vrijgegeven. Leerlingen die eventueel nog spullen op school hebben, kunnen deze ophalen tussen 16.00 uur en 17.00 uur.

Wij danken onze BHV'ers, de snel gearriveerde hulpdiensten en met name onze leerlingen voor de rustige en ordelijke wijze waarop de ontruiming heeft plaats gevonden.'

Update 13.10:

De brandweer heeft het gebouw geventileerd. Leerlingen mogen rond 16.00 uur hun spullen ophalen.

Update 13.04 uur:

Brandweer Brabant-Noord meldt dat er één persoon is aangehouden. "De jongen heeft met pepperspray gespoten en is aangehouden. De pepperspray is in beslag genomen", aldus een woordvoerder van de brandweer. Onder de slachtoffers bevinden zich geen zwaargewonden. "De scholieren die onwel zijn geworden, zijn ter plaatse in de ambulance nagekeken."

Update 12.40 uur:

Er zouden een aantal leerlingen onwel zijn geworden. Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat de leerlingen snel weer het gebouw in kunnen. De hulpdiensten zijn nog altijd ter plaatse.

VEGHEL | Het Fioretti College is woensdagmorgen 24 mei rond 11.30 uur ontruimd. Dit gebeurde nadat er vlak daarvoor gaslucht was geroken in het gebouw aan de Muntelaar in Veghel.

De hulpdiensten werden hiervoor groots opgeroepen. De school werd direct ontruimd en de straat werd afgezet. Wat de gaslucht heeft veroorzaakt, is nog niet bekend. De reden zou een kwajongensstreek in het trappenhuis zijn. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Meest gelezen