Afbeelding

Man (21) krijgt maximale taakstraf na ongeval in Oss

112 674 keer gelezen

OSS | Een 21-jarige Ossenaar is dinsdagmiddag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een maximale taakstraf van 240 uur. Hij mag ook de komende twee jaar geen motorrijtuigen besturen, met uitzondering van maandag tot en met zaterdag van 7.30 tot 15.00 uur. Dit omdat de rechtbank er rekening mee heeft gehouden dat de man als ZZP'er een rijbewijs moet hebben.

De Ossenaar reed in augustus 2015 met hoge snelheid door een rood verkeerslicht. Hij was onder invloed van alcohol en cocaïne. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan een auto met aanhanger. Er ontstond een botsing en de bestuurder van de andere auto liep een breuk aan zijn borstbeen op. Ook de inzittenden in de auto van de man liepen letsel op. De rechtbank oordeelt dat de man zeer onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden en rekent hem dit zwaar aan.

Clausule
De Ossenaar is niet eerder veroordeeld en daar hield de rechtbank rekening mee bij het bepalen van de straf. Naast een taakstraf van 240 uur kreeg de man dus een rijontzegging voor de avonden en nachten en op zondag. Op maandag tot en met zaterdag van 7.30 tot 15.00 uur mag hij de weg op.