Afbeelding
UPDATE 2

Gewapende overval op woning in Schijndel, vier personen aangehouden

112 3.456 keer gelezen

UPDATE 2:

Arrestaties na woningoverval in Schijndel

SCHIJNDEL/GRAVE | Bij een politieactie in Grave hielden agenten vrijdagochtend vier mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij een overval, die even daarvoor werd gepleegd op een woning in Schijndel.

Rond 6.30 uur werd de bewoonster van een huis aan de Dinthersedijk in Schijndel overvallen door drie gemaskerde mannen. Het slachtoffer werd bedreigd met iets dat leek op een vuurwapen. Na de overval gingen haar belagers er met onder meer geld uit de woning vandoor in een goudkleurige of beige auto. De vrouw bleef geschrokken achter, maar raakte niet gewond.

Zoektocht
Agenten keken in de omgeving uit naar dit voertuig en zagen een soortgelijke auto rijden ter hoogte van knooppunt Paalgraven bij Oss. Even later werd deze auto gezien bij een woning aan de Maria Stuartlaan in Grave, waarop de politie met veel agenten de wijk afsloot. Uit de woning kwam intussen een 19-jarige bewoner gelopen. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het bureau gebracht.

Arrestatieteam
Omdat het vermoeden bestond dat er in het huis nog mensen aanwezig waren werd de omgeving van de woning volledig afgezet. Een arrestatieteam kwam naar de Maria Stuartlaan om het pand binnen te vallen. Terwijl het team bezig was met de voorbereidingen van die actie kwamen twee mannen (24 en 21 jaar) uit Nijmegen een brandgang uitgelopen. Ze werden direct aangehouden.

Vierde aanhouding
Kort na de arrestatie van dit tweetal hield de politie bij een andere woning in de straat nog een vierde man aan. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval in Schijndel. Het gaat om een 21-jarige man uit Nijmegen. De politie heeft twee woningen in de Maria Stuartlaan doorzocht. De auto die mogelijk betrokken was bij de overval is in beslag genomen en wordt onderzocht op sporen.

De vier mannen zitten vast voor verder onderzoek.

UPDATE:
Er is veel politie aanwezig in Grave. De politie laat weten dat dit alles te maken heeft met de woningoverval in Schijndel van vanmorgen. "We hebben drie aanhoudingen verricht. Meer info volgt", aldus de politie.

SCHIJNDEL | Op de Dinthersedijk tussen Heeswijk-Dinther en Schijndel hebben drie mannen vrijdagmorgen een gewapende overval gepleegd op een woning.  Volgens de bewoner van de woning zijn er drie daders binnen geweest. Een van de daders had een vuurwapen gericht op de vrouw des huizes. Haar man was niet thuis. Bij de overal zijn geen gewonden gevallen.

De mannen hadden de vrouw vastgebonden en eiste geld. Het is niet bekend of ze iets hebben buit gemaakt.

De politie heeft niemand aangehouden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Meest gelezen