Afbeelding
UPDATE 2 + VIDEO

Scooterrijders hebben zich nog niet gemeld, wel zijn er namen genoemd

Politie 3.824 keer gelezen

UPDATE Woensdag 18-07-2017:

SCHIJNDEL | De scooterrijders hebben zich nog niet gemeld. Wel zijn er namen genoemd, na de uitzending van Opsporing Verzocht, van jonge mannen die bij de zaak betrokken kunnen zijn. In totaal ruim 20 tips.

De politie vraagt hulp om er achter te komen wie verantwoordelijk is voor het neerleggen van de stenen. Die lagen op de Structuurweg in Schijndel, op de rijbaan in de richting van Den Bosch, ter hoogte van de Smaldonkstraat. De stenen moeten tussen 03.30 en 03.45 uur die nacht zijn neergelegd. Iedereen die rond die tijd daar langs is gekomen en nog niet met de politie heeft gesproken, wordt opgeroepen zich te melden.

De stenen zijn weggenomen van een plek die voor iedereen toegankelijk is. Ze lagen bij het pad dat loopt tussen de Smaldonkstraat en de Structuurweg, niet ver van het gebouw van de scouting.

Twee scooters
Er hebben in elk geval die nacht twee scooters over de Structuurweg gereden in de richting van Sint Oedenrode. Hoe die scooters er uitzien of hoeveel personen erop zaten is niet bekend. Wel is gezien dat de scooters kort voor het ongeval een tijdje hebben stilgestaan vlakbij de plek waar de keien zijn weggehaald. 
Dat wil niet direct zeggen dat de scooterrijders verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van de stenen. Hun verhaal kan echter cruciaal zijn voor het onderzoek; als deze personen de keien niet hebben neergelegd, zijn ze mogelijk getuige geweest van wie dat wél heeft gedaan.

Grasveld
Op de avond voor het ongeluk, op vrijdag 23 juni, zijn tussen 21.30 en 23.30 uur ook al twee scooters gezien. Dat was op het grasveld tussen het scoutingterrein en het tennispark. Het is mogelijk dat die niets met de zaak te maken hebben, maar het zou ook kunnen dat het dezelfde scooters waren die 's nachts zijn gezien. Ook hierover wil de politie graag meer informatie hebben.


UPDATE:
SCHIJNDEL | In de uitzending van Opsporing Verzocht werd dinsdagavond 11 juli uitgebreid aandacht besteed aan het tragische auto-ongeluk in Schijndel waarbij in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 juni een 32-jarige vrouw ernstig gewond raakte. De oorzaak daarvan was dat ze met haar auto over een aantal keien reed die opzettelijk op de weg waren neergelegd. Deze uitzending heeft tot nu toe zestien nieuwe tips opgeleverd.


SCHIJNDEL | De politie is nog altijd op zoek naar de twee scooterrijders die in de nacht van 23 op 24 juni op en nabij de Structuurweg reden. Diezelfde nacht raakte de Schijndelse Tynni Habraken (32) ernstig gewond toen ze met haar auto over grote keien reed, een klapband kreeg en tegen een boom botste. De keien zijn moedwillig op de weg gelegd. Het programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond uitgebreid aandacht aan het ongeluk, met zelfs een reconstructie, waarvan de beelden maandag in Schijndel zijn opgenomen.

De keien blijken afkomstig van het paadje tussen de Smaldonkstraat en de Structuurweg. Ze lagen ter hoogte van het scoutinggebouw. De twee scooterrijders zijn daar ook gezien die avond/nacht. Op de keien heeft de politie DNA-sporen gevonden, zo maakte de politie in het tv-programma bekend. De scooterrijders worden dringend verzocht zich te melden. "Dat is beter dan dat we je thuis moeten ophalen", aldus de woordvoerster van de politie bij Opsporing Verzocht.

Tips? Geef ze door via de Tiplijn: telefoonnummer 0800 - 6070. Anoniem kan ook via www.meldmisdaadanoniem.nl.
Bekijk hieronder het fragment tijdens de uitzending van Opsporing Gemist:

Namen genoemd
Tussen de vijf tips zitten mogelijk interessante reacties, waarbij ook namen worden genoemd. "We gaan deze tips uiteraard verder onderzoeken. In totaal hebben we tot nu toe zo'n 35 reacties gekregen", zo laat de politie weten.

Afbeelding
Afbeelding