Afbeelding
Foto: Ties van Dooren

Voormalig Diedenaar verdachte van woningoverval Loosbroek

112 1.137 keer gelezen

HARDERWIJK | De politie heeft maandagochtend in zijn woning een 44-jarige man uit Harderwijk aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige overval op 4 december 2016 aan de Voorstraat in Loosbroek.

Twee gemaskerde mannen kwamen deze avond een woning binnen en bedreigden de bewoner en zijn vrouw met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ze bleven een paar uur binnen en vertrokken uiteindelijk met geld en sieraden. De bewoners bleven vastgebonden achter en waren zwaar mishandeld. Ze konden alarm slaan toen de vrouw zichzelf en daarna haar man wist te bevrijden. De man heeft blijvende oogschade aan de mishandeling overgehouden. De politie besteedde aandacht aan de zaak in Opsporing Verzocht en Bureau Brabant. Dat leverde tientallen tips op en gaf het onderzoek een nieuwe impuls.

Aanhouding
De eerste aanhouding met een huiszoeking was maandag een feit. In loodsen en schuren op zijn voormalige woonadres in Dieden vond ook een doorzoeking plaats. Er zijn spullen in beslag genomen die mogelijk verband houden met de overval. Het onderzoek gaat door en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.