Avesteyn. (Foto: www.avesteyn.nl)
Avesteyn. (Foto: www.avesteyn.nl)

4I: Topper tussen Avesteyn en Nijnsel, verrassende namen in onderste regionen

Voetbal 1.062 keer gelezen

Nulandia was voor aanvang van het seizoen de belangrijkste titelkandidaat in de ogen van trainers in de vierde klasse I. De Nulanders zijn bezig aan een opmars, maar het gat met Avesteyn is wel tien punten. De koploper staat zes punten los op Nijnsel. Komende zondag treffen beide ploegen elkaar.

Nijnsel won afgelopen zondag met 4-0 van Vorstenbossche Boys. "We domineerden de hele wedstrijd, het was eenrichtingsverkeer. We zijn klaar voor de topper tegen Avesteyn", aldus trainer Tim de Wert. Avesteyn speelde niet best, maar won wel van hekkensluiter Herpinia: 4-1. Trainer Hugo van de Sande: "Het was slordig en rommelig. Toch pakken we drie punten, dat is lekker. Nu gaat het vizier naar Nijnsel." Wint Avesteyn zondag, is dan de titelstrijd zo vroeg in het seizoen al beslist?

Onderin
Het is onderin wel erg spannend. Met ploegen die je daar normaal gesproken niet zou verwachten. Nulandia begon slecht, maar is inmiddels geklommen naar de vijfde plek. Herpinia won de openingswedstrijd, maar pakte uit de laatste zeven competitieduels slechts een puntje en bezet de laatste plaats. Trainer Frank Kusters mist al weken belangrijke spelers en ziet dat zijn ploeg een achterstand van vier punten heeft op SCMH en Cito. Dat Cito in de gevarenzone staat, is erg verrassend. Voetballend gezien de beste ploeg in deze vierde klasse I, maar de resultaten vallen erg tegen. De titel was een doel van de Ossenaren, maar nu is het zelfs zaak om punten te gaan pakken voor een plek in de middenmoot. Afgelopen zondag was Ravenstein -komende zondag de tegenstander van SCMH- met 3-1 te sterk. Cito ontvangt zondag DVG, de nummer drie in de vierde klasse I. 



NLC'03.


Boskant -dat na dit seizoen afscheid neemt van trainer Mayk van Driel- heeft een puntje meer dan SCMH en Cito. Zondag komt Nulandia in vorm naar Boskant. NLC'03 won afgelopen zondag met 2-0 van SDDL en bezet de tiende plaats. Volgt zondag tegen WEC een nieuwe overwinning van de Lithenaren? Trainer René van der Putten: "We krijgen zondag WEC op bezoek, wat een goed voetballend elftal heeft. Ze hebben de laatste wedstrijden eenvoudig gewonnen. Bij ons stroomt de ziekenboeg langzaam leeg en we hebben vorige week gewonnen van SDDL. Wec heeft vorig seizoen tot de laatste wedstrijden meegedaan om het kampioenschap en alhoewel de competitie nu beter is als vorig jaar denk ik dat ze ook dit seizoen bij de beste vijf ploegen horen. Wij gaan verder op vorige week en het zal zeker niet eenvoudig worden, maar wij gaan er alles aan doen om de punten in Lith te houden. Ik verwacht dat het een leuke pot gaat worden."

Vierde klasse I:
1. Avesteyn 8-22
2. Nijnsel 8-16
3. DVG 8-14
4. WEC 8-14
5. Nulandia 8-12
6. SDDL 8-11
7. Boxtel 8-10
8. Ravenstein 8-10
9. Vorstenbossche Boys 8-10
10. NLC'03 8-10
11. Boskant 8-9
12. Cito 8-8
13. SCMH 8-8
14. Herpinia 8-4

Cito - DVG
Boskant - Nulandia
NLC'03 - WEC
Avesteyn - Nijnsel
Herpinia - Vorstenbossche Boys
Ravenstein - SCMH
SDDL - Boxtel