Afbeelding

OM eist 12 jaar cel vanwege liquidatiepoging in Oss

112 1.900 keer gelezen

Een 47-jarige man uit Oostrum moest zich vandaag verantwoorden voor de rechtbank in Den Bosch voor een poging tot moord op 31 maart 2015 in Oss. De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant eist 12 jaar gevangenisstraf en tbs.

Het slachtoffer runde een autorijschool aan de Narcishof in Oss en werd gebeld door een klant die rijles wilde. Hij kwam 's avonds langs om een pakket rijlessen te betalen. Toen de vermeende klant binnenkwam, pakte hij op een gegeven moment een pistool. De Osse vrouw werd beschoten en een kogel schampte haar arm. De schutter haalde meerdere keren de trekker over, maar het wapen weigerde echter waarna hij op de vlucht sloeg. Zijn patroonhouder bleef achter. De moeder van drie dochters deed een dag later aangifte en er werd een onderzoek gestart. Daarbij kwam de man uit Oostrum in beeld.
Het Openbaar Ministerie denkt dat de verdachte de opdracht tot de liquidatie van een ander heeft gekregen. Dit bewijs heeft het OM echter nooit rond gekregen en deze zaak is bij gebrek aan voldoende bewijs in mei 2018 geseponeerd. 'Het misdrijf en de vorige overval geven het huiveringwekkende beeld van een zogenaamde huurmoordenaar. De koelbloedige wijze van uitvoering bevestigt dit. Hier zit een man die voor geld, mogelijk veel geld, bereid is anderen van het leven te beroven. Voor zover wij weten zonder enige scrupules. Verdachte zwijgt over zijn beweegredenen, zijn vergoeding, zijn opdrachtgever en alles wat het slachtoffer rust of duidelijkheid zou kunnen geven', aldus het OM. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Lees hier meer.