Logo 112brabantnieuws.nl

Het overhemdmerk uit Noord-Brabant: Ledûb

  •   keer gelezen

Ledûb beschouwt elk overhemd als een kunstwerk. Daarnaast gaan ze voor het ultieme draagcomfort. Met de vele pasvormen en mouwlengtes onderscheidt het merk zich van de andere herenoverhemd merken. Benieuwd naar hoe het het merk is begonnen en waar het merk voor staat? Lees dan snel verder!

Hoe is Ledûb ontstaan?

Ledûb wordt bekend op het moment dat Prins Claus (de man van Prinses Beatrix) de shirts begint te dragen. Nadat Ledûb populair is geworden, is het merk uitgegroeid tot een van de grootste spelers op de Nederlandse overhemden markt. Ledûb heeft niet altijd de naam Ledûb gehad. Voor 1963 heette het merk 'Van Winkel's Confectiebedrijven'. Het bedrijf is gevestigd in Budel, wat omgedraaid Ledûb is. In 1970 krijgt de zoon van de oprichter van het bedrijf, Gerard van Winkel, de touwtjes in handen. Hij volgt daarvoor een opleiding herenkleding en overhemden en kan zijn expertise goed gebruiken in zijn werk.

Waar staat het merk voor?

De kernwaarden van Ledûb geven een mooi voorbeeld van hoe een succesvol bedrijf te werk gaat. De betrouwbaarheid zorgt ervoor dat klanten terugkeren.

  • Betrokken zijn: Ledûb heeft in zijn winkel altijd een werknemer die ervoor zorgt dat je de juiste pasvorm kunt vinden voor je lichaamsbouw.
  • Stofkwaliteit: door het gebruik van de mooiste stoffen streeft Ledûb naar de hoogste kwaliteit. De luxe wevingen die Ledûb gebruikt zijn bijvoorbeeld oxford, twill en visgraat.
  • Transparantie: door de klant te informeren over hoe de overhemden van Ledûb gemaakt worden, hoopt het merk vertrouwen te krijgen van zijn klanten.
  • Eerlijkheid: Ledûb zorgt ervoor dat de werknemers van het bedrijf eerlijk betaald worden. Daarnaast werken ze onder goede omstandigheden.

Ledûb overhemden zijn strijkvrij

Ledûb overhemden zijn gemaakt van 100% katoen. De meeste van deze overhemden zijn daarnaast strijkvrij. Strijkvrije overhemden zijn een genot voor iedere man die 's ochtends geen tijd of zin heeft om te strijken. Je leest liever het nieuws voordat je de deur uitgaat naar je werk. Met de strijkvrije overhemden van Ledûb hoef je je geen zorgen te maken dat je te laat komt.

Strijkvrije overhemden worden gemaakt met een speciale synthetische stof. Naast de normale stof waar het overhemd mee geweven wordt, wordt er tussendoor gebruik gemaakt van de speciale stof. Ook kan het overhemd onder spanning geweven worden, waardoor het uit zichzelf 'terugspringt' naar de originele vorm. Dit zorgt ervoor dat er minder kreuken van het wassen overblijven.

Na het weven wordt het overhemd van Ledûb afgewerkt met een 'kreukherstellende finish'. Zo zorgt het merk ervoor dat je (bijna) nooit meer hoeft te strijken!

Op zoek naar een Ledûb overhemd?

Ledûb overhemden zijn van hoge kwaliteit. De passie en expertise is in elk overhemd terug te vinden. Het merk is hierdoor uitgegroeid tot een van de grootste merken in Nederland. Met de kernwaarden onderscheidt Ledûb zich van de competitie op de markt. Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een Ledûb overhemd of wil je online een Ledûb overhemd kopen? Neem dan een kijkje op de overhemden.com. Deze webshop biedt een ruime keuze aan Ledûb overhemden aan en is dé specialist in overhemden van Nederland.

Meer berichten