Afbeelding

Caravan in brand gestoken aan Cellostraat, ook woning zwaar beschadigd

112 6.545 keer gelezen

UDEN | Aan de Cellostraat in Uden is gisteravond brand gesticht in een caravan die in de voortuin van de woning aan de Cellostraat stond. Omdat de caravan dicht tegen de gevel van het huis stond, sloegen de vlammen over.

Tijdens de brand waren ontploffingen te horen van mogelijk gasflessen. Er is een poes uit de woning gered. Meerdere ramen in aangrenzende woningen zijn gesprongen. De gealarmeerde brandweer wist het vuur uiteindelijk te blussen. Omdat de bewoner niet thuis was raakte niemand gewond, maar zowel de caravan als de woning raakten zwaar beschadigd. De bewoners van de naast gelegen woningen waren ook niet thuis ten tijde van de brand, dus ook zij bleven ongedeerd. Ze hebben de nacht wel elders door moeten brengen vanwege de rookschade en wateroverlast door het bluswerk.

Getuigen
De politie neemt deze brandstichting zeer serieus en is direct een onderzoek opgestart. Daarbij wordt door de technische recherche sporenonderzoek gedaan in en om de woning en de caravan. Ook spreken ze met buurtbewoners of zij mogelijk iets weten of gezien hebben en kijken ze of er bruikbare camerabeelden beschikbaar zijn. De politie zoekt getuigen van de brand.

Afbeelding
Afbeelding