Bron: www.rivm.nl.
Bron: www.rivm.nl.

Inwoner van gemeente Oss positief getest op coronavirus: patiënt en gezinsleden thuis in isolatie

Algemeen 24.652 keer gelezen

OSS | De GGD heeft een inwoner van de gemeente Oss positief getest op het coronavirus. Dit is een van de acht nieuwe gevallen die vanmiddag om 13.10 uur door het RIVM zijn gemeld.

Deze inwoner is in het gebied in Noord-Italië geweest waar twee weken geleden besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld. De patiënt en zijn gezinsleden zijn thuis in isolatie. De GGD brengt in kaart met wie de patiënt contact heeft gehad en houdt twee weken toezicht op hun gezondheid. Krijgen zij klachten, dan test de GGD hen op het coronavirus.

Reactie burgemeester
Burgemeester Buijs-Glaudemans: "Het is zeer vervelend wat de Osse patiënt en zijn familie meemaken. Ik heb hen inmiddels gesproken. Zij hebben goed gehandeld, precies zoals RIVM en GGD aanraden. De man heeft zich direct laten testen toen hij klachten kreeg na zijn Italië-reis. En direct zichzelf en zijn gezin thuis in quarantaine gezet. Er is daardoor geen contact met anderen geweest. De informatie van RIVM en GGD heeft zeker geholpen, maar het is vooral een groot compliment aan dit gezin."

Hebt u vragen over uw gezondheid of wilt u meer weten: kijk dan op de websites van de Veiligheidsregio Brabant Noord, www.vrbn.nl en RIVM: www.rivm.nl. Of bel het landelijke informatienummer van de Rijksoverheid: (0800) 13 51.

Nepnieuws
De RIVM waarschuwt ook voor nepnieuws dat veelal via social media wordt verspreid.